Patrick Politiek

Vingeroefening

Posted in landelijke politiek by patrickpolitiek on september 7, 2010

Wat ben jij een rund, zeg! Je hebt op Wilders gestemd – zo, jij wordt belazerd, man. En je mag er niet eens bijstaan!
Ik zal het je uitleggen, stomkop, in woorden van niet meer dan drie lettergrepen. Let op mijn woorden: al die dingen waarom jij op Wilders rekent, daar komt niks van terecht. Of meneer nou in de regering komt of als stuurman aan de wal blijft blèren, hij krijgt niks voor elkaar van wat jij had gewild.

Jij wilt dat je eigen risico voor je ziektekosten niet omhoog gaat, hè? Komt niks van in. D’r moet namelijk bezuinigd worden, snap je. En als je bij de vvd of het cda zit, dan doe je dat door de lasten voor de kleine man gewoon te verzwaren. Niks bezuinigen: meer binnenhalen. En jij mag het ophoesten. En denk je nou dat Wilders dat kan tegenhouden? Het is met zijn tweeën tegen één. En meneer is allang blij dat hij met de grote jongens mag meedoen. Ach, als je met zijn drieën samenwerkt is het een kwestie van geven en nemen hè? Herken je die smoes? Typisch zo’n politicus die moet verhullen dat hij je in de steek heeft gelaten.

Punt twee. Jij wilt niet dat je baas het makkelijker krijgt om jou te ontslaan. Nou, vergeet het maar! Je had net zo goed op de sp kunnen stemmen – evenveel kans dat het lukt om het ontslagrecht te houden zoals het is. Eindelijk zien vvd en cda hun kans schoon om het ontslagrecht te ‘versoepelen’, zoals ze dat zo mooi noemen. Ze bedoelen: verkwanselen. Je houdt gewoon geen recht meer over en je baas krijgt alle recht om je, een twee drie hup, te ontslaan wanneer hij je kwijt wil. Goed voor de economie! Vindt Wilders eigenlijk wel een goed argument van vvd en cda. En als-ie dat nou slikt, mag hij fijn meepraten in of met de regering. Daar moet je wat voor over hebben, hè? Snap je? En dan ben jij gewoon de lul, zoals altijd. Maar nou heb je het zelf gedaan.

Kun je er nog eentje aan? Komt-ie. Pas op, wordt een linkse directe hoor.
Jij wilt op je 65ste gegarandeerd met pensioen. Lou loene. Willen vvd en cda gewoon niet hebben. En zij zijn met zijn tweeën. Weet je nog, die aow vanaf 65, dat was Wilders’ “enige breekpunt bij de formatie van een kabinet.” Nou, zie je al in dat die man gewoon net zo’n politicus is als al die anderen? Voor de verkiezingen mooie praatjes. En als ze eenmaal het pluche ruiken, dan draaikonten ze net zo lang tot ze erop zitten. En jij domme kiezer, jij hebt net als bij al die andere Haagse types gewoon het nakijken!

O, je bent al tevreden als er geen hoofddoekjes meer op straat lopen. Nou, ik help het je hopen, man. Want als het erop aankomt, dan zijn die lui van de vvd en het cda ineens vreselijk correct. Islamieten dat zijn gelovigen en kom je aan gelovigen, dan kom je aan het cda. Die hoofddoekjes, die horen nou een keer bij hun godsdienst, en dat is heilig voor het cda. Snap je. Dat moet je respecteren. En bij de vvd zijn ze liberaal. Dat betekent dat iedereen zijn gang moet kunnen gaan. Ook als je graag met een hoofddoekje rondloopt. Moeten ze toch gewoon zelf weten? Jij mag lekker in je afgezakte spijkerbroek reclame lopen maken voor je merk onderbroek, zij mogen met zo’n vod om de kop drie meter achter hun man aan sjouwen. Tja, tegen zoveel logica had meneer niks in te brengen. Ik kan effe niet zo snel bedenken hoe hij zich daar uit zwetst, maar dat gaat-ie vast proberen. Let op mijn woorden, sukkel.

Ja, sukkel zeg ik, want jij dacht in het stemhokje dat die schreeuwlelijk wel zou doen wat hij beloofde. Nou zie je wat een blunder je hebt gemaakt. Je bent er met open ogen ingetrapt. Die fractievoorzitter van de pvv is gewoon een politicus, een echte doortrapte, mediageile, zakkenvullende politicus, die lekker meer dan een ton verdient als Kamerlid en jou achter je rug om uitlacht: jij hebt niks en hij heeft het allemaal mooi voor elkaar.

Uitgedaagd door Bas Heijne, Wie populisme niet snapt, verliest het debat; in NRC, Opinie, 6 september 2010:
“… net als de taal van het populisme, van de dagelijkse praktijk uitgaan, dingen bij de naam durven noemen, speels en uitdagend, zuigend en aanvallend zijn. Minder beginselen, graag, en wat meer passie.”

Advertenties

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rob Alberts said, on september 7, 2010 at 9:56 pm

  PVV in een regering zal Nederland de ogen openen.
  Want blijkbaar heeft men het nog niet door.
  Peilingen geven nog meer aanhangers voor de PVV.
  Wanneer heeft men het door ….

 2. Astrid van der Wal said, on september 8, 2010 at 1:05 pm

  Leuk gedaan! Ik heb prima vermaakt met deze “stereotype PVV stemmer”-persiflage. Het lijkt me dat de handschoen meer dan overtuigend opgenomen is.Verder voel ik wel met Rob mee. Ik hoop van harte dat het aankomend debacle voor veel Nederlanders zal bewijzen dat Geert Wilders niet de Verlosser is zoals men hem graag ziet. In de tussentijd kunnen we genieten van het Drama Den Haag, meer catchy en van deze tijd dan Goede Tijden, Slechte Tijden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: